Probeer de eigen markt eens uit!

Er zijn veel mensen die wat extra aandacht willen besteden aan het genieten van het leven. Dat is geen vreemde keuze, tegenwoordig besteden we veel van onze aandacht aan het werk en de dingen waar we mee bezig moeten. Het is belangrijk om af en toe een stap terug te kunnen zetten, lekker op de luie stoel te kunnen gaan zitten en ontspannen. Wat daar goed bij past, zijn een hapje en een drankje en hier zien we toch dat veel mensen altijd voor dezelfde dingen kiezen. Hetzelfde bier, dezelfde wijn en dezelfde hapjes. Dat is redelijk vreemd, want de Nederlanders staan bekend om de enorme veelzijdigheid aan kazen, bieren en andere hapjes en drankjes. Waarom kijk je niet eens bij de slijterij wat er zoal in het aanbod te vinden is?

Een avontuur

We drinken geen borrel om te drinken, we nemen een borrel om te genieten van wat we proeven. Wanneer je altijd hetzelfde drinkt, zal de smaak je steeds minder verrassen omdat je voor de eerste slok eigenlijk al weet wat je zal proeven tijdens het drinken. Daarom kan het veel interessanter zijn om eens naar de plaatselijke slijterij te gaan en te kijken wat er in het aanbod is. Over de prijs hoef je je niet direct zorgen te maken. Er zijn dure bieren te vinden, maar ook bieren en pakketten waarvan de prijs heel erg mee zal vallen. Dat zijn leuke dingen om mee te beginnen, al kun je uiteraard ook gaan kijken naar de meer uitgebreide pakketten.

Het is in ieder geval verstandig om te kijken bij de plaatselijke slijterij of brouwerij zelf. De supermarkten hebben een uitgebreid aanbod, maar spelen vooral in op de soorten en merken die populair zijn. Dat betekent doorgaans dat het aanbod eigenlijk redelijk beperkt is. De slijterij heeft veel meer soorten en merken en heeft daar kleinere hoeveelheden van, waarmee een bijzonder breed aanbod opgezet kan worden. Hiermee is de kans groot dat je een nieuwe favoriet kunt vinden.

Houd ook vooral in de gaten dat bepaalde wijnen en bieren van eigen bodem goed te combineren zijn met bepaalde hapjes of maaltijden. Vaak weet de slijter heel goed wat goed te combineren is, al wordt het meestal ook op de flessen aangegeven zodat het nog makkelijker wordt om te combineren. Op die manier weet je zeker dat je al snel een geslaagde avond kunt hebben, helemaal wanneer er meer mensen zijn die nieuwe drankjes of hapjes proberen. Dan heb je namelijk ook direct een leuk onderwerp om over te praten en dat maakt een avond of een dag in het weekend natuurlijk al direct een stuk geslaagder voor de meeste mensen.